Semifreddo cu migdale

de laylalala in Prajituri, 22 Apr 2010 | 5385 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 1 ceasca zahar pudra, cernut
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml smantana 
  • 100 gr migdale macinate, usor prajite
  • 2 linguri lichior de migdale
  • 2 lingurite esenta de migdale
  • 100 gr fulgi de migdale, usor prajiti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo cu migdale:

Infasoara complet cu folie de plastic o tava dreptunghiulara si adanca, astfel incat folia sa atarne pe margini.
Bate albusurile pana ce devin ca spuma.Adauga 3 linguri de zahar pudra si bate-le pana ce devin tari.Intr-un alt bol, bate putin, cu mixerul, frisca.Redu viteza mixerului, adauga zaharul ramas, smantana , migdalele macinate, lichiorul si esenta de migdale si amesteca.Adauga o lingura plina din compozitie in albusuri si amesteca usor.Adauga albusurile, in 2 transe, in compozitia cu migdale, amestecand dupa fiecare adaugare.Toarna amestecul obtinut in tava pregatita, acopera-lcu folie si da-l la congelator pentru cel putin 4 ore.Inainte de a-l taia, presara deasupra fulgi de migdale, apasandu-i usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura albinuta umpluta