Scones cu rubarba

de Lau in Mancare copii, 26 Mai 2016 | 3502 vizualizari

 

Niste biscuiti numai buni de servit alaturi de o cana de lapte.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 120 g smantana
  • 120 g untura
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri zahar
  • rubarba(eu am folosit conservata in sirop de capsuni)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones cu rubarba:

Intr-un bol adaugam faina cernuta,praful de copt,sarea,zaharul,coaja de lamaie si amestecam bine,

Facem o adancitura in mijloc adaugam smantana,ouale batute,untura rece taiata cubulete,amestecam putin dupa care adaugam rubarba scursa bine(am adaugat cca 5 linguri)

Incepem sa framantam un aluat omogen  si daca este nevoie se adauga faina sau smantana.

Rasturnam aluatul pe masa infainata si mai framantam un pic dupa care se intinde intr-o foaie de cca 2 cm grosime si taiem in forma de tringhiuri sau ce dorim,

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt ,le ungem cu putina smanata si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos cca 15-20 min,

Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Zamfira 1

26.05.2016, 19:54

CameliaR 1

26.05.2016, 20:24

Lau 1

26.05.2016, 22:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pate de ficat cu morcovi