Scones cu Chai şi pere

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 19 Noi 2012 | 3843 vizualizari

 

Vă aduc astăzi mai aproape o reţetă de biscuiţi pentru cafea, cu parfum de turtă dulce, foarte populari în Statele Unite ale Americii .

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de făină
  • 55 grame zahăr alb
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1 linguriţă scorţisoară
  • 1 linguriţă ghimbir
  • 1/2 linguriţă cuişoare pudră
  • 1/4 linguriţă cardamom
  • 1/4 linguriţă nucşoară
  • 1/2 linguriţă de sare
  • puţin piper negru
  • 85 grame de unt nesărat la temperatura camerei
  • 2 pere medii
  • 1 ou
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 80 ml de smântână
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones cu Chai şi pere:

Perele se decojesc şi se taie cuburi nu foarte mari.

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, condimentele, zahărul şi untul tăiat bucăţi.

Separat se amestecă oul cu esenţa de vanilie şi smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se amestecă până la omogenizare, împreună cu perele, rezultând un aluat lipicios, dar ferm. 

Pe o suprafaţă presărată cu făină, se modelează aluatul sub formă de disc şi se taie în 8 felii egale. Cu o spatulă se ridică fiecare felie şi se asează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanţă între ele. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius unde va rămâne pentru 20-25 de minute. 

Se scot pe un grilaj de metal pentru a se răci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones cu Chai şi pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană