Vara=inghetata. Si cum ar putea fi altfel daca nu cu ciocolataaaaaaaaa. Daca mai este si facuta in casa este si mai buna.
Inhetata de casa se pregateste repede, cu minim de efort si maxim de gust.
Laptele condensat se bate bine cu cele 3 linguri de zahar pudra. Acesta va capapta o consistenta aerata si pufoasa. Adaugati si cacaoa si mai amestecati pana se omogenizeaza.
Frisca se bate pana incepe sa faca "moate", nu trebuie sa ajunga sa se prinda pe paletele de la mixer.
Cele doua compozitii se amesteca intre ele, cu grija, cu o paleta astfel incat sa ramana pufoase.
Compozitia se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru 2 ore, amestecand la interval de 40 minute in ea. Dupa 2 ore se scoate din concelator si se adauga fulgii de ciocolata, omogenizand bine.
Inghetata se pune iar in congelator si se lasa acolo pana in momentul servirii.
Serviti cu placere!
1
In prima parte a procesului de inghetare amestecati din 40 in 40 de minute in inghetata pentru a preintimpina aparitia cristalelor de gheata.