Scones

de Miha in Dulciuri, 8 Oct 2012 | 3112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones:

Intr-un castron batem oul cu un praf de sare, zahar si lapte.

Intr-un alt castron amestecam faina cu praful de copt. Adaugam untul rece, taiat cubulete si framantam pana se incorporeaza in faina. Turnam si oul batut si amestecam pana aluatul incepe sa capete consistenta. Apoi il framantam pana obtinem un aluat neted. Il invelim in folie si dam la rece 1 ora.

Punem aluatul pe masa usor infainata si intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Cu o forma rotunde decupam cerculete ce le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic, pentru cca 15-20 de minute, pana incep sa se aureasca pe margini.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se taie in 2 si se ung cu dulceata.

Bun bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu Nutella si mure