"Retete pentru mese in familie"
Ne plac mult scoicile Saint Jacques proaspete si profitam caci este inca sezonul lor.
O reteta festiva, foarte fina care va place tuturor.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/03/scoici-st-jacques-cu-praz-si-clementine.html
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Curatati prazul, spalati-l si taiati partea alba marunt.
Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie si reveniti ceapa.
Puneti prazul si sotati impreuna timp de 8 minute.
Adaugati smantana, sare, piper , paprika, amestecati 2 minute si rezervati.
Amestecati zeama de clementine cu pudra de vitel, puneti piper.
Deschideti, spalati si curatati nucile de Saint-Jacques. Uscati-le cu un prosop de hartie.
Incalziti untul intr-o tigaie si puneti usturoiul tocat marunt.
Prajiti scoicile rapid pe toate partile. Puneti sare, piper.
Scoateti nucile si rezervati.
Varsati zeama de clementine in tigaia unde ati prajit nucile de st jacques, amestecati si reduceti sosul la foc iute timp de 2 minute.
Pregatiti farfuriile, puneti un strat de praz, deasupra nucile de st jacques si varsati sosul de clementine deasupra. Le-am servit cu orez natur.