Scoici cu ton si sos de rosii

de Adrian2016 in Paste, 6 Oct 2016 | 4474 vizualizari

 

Micuta noastra ar manca paste toata ziua.Intr-o seara imi spune:Tati cat este de greu sa faci paste?Usor am raspuns eu.Atunci sa faci si tu ,mama face numa ea si vreau sa mananc facute de tine,asa ca m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de scoici(paste)
  • 300 gr de ton
  • 300 ml rosii in bulion
  • 5 catei de usturoi
  • 200 gr cascaval ras
  • ulei de masline
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu ton si sos de rosii:

       Intr-o oala am pus apa la fiert cu putina sare.Cand a inceput sa fiarba apa am pus pastele si le-am lasat sa fiarba 10 minute.Separat intr-o tigaie am pus doua linguri de ulei de masline si am calit putin usturoiul pe care in prealabil l-am taiat feliute.

       Am adaugat tonul scurs de ulei,rosiile in bulion, oregano,sare si piper.Am lasat sa fiarba 10 minute la foc mic.Cand pastele au fiert le-am scurs bine si le-am pus intr-un castron.Am adaugat peste paste sosul si am amestecat bine.Le servim cu cascaval ras deasupra.

      

TIPS-URI

1

in loc de usturoi puteti folosi ceapa .

2

ies mai delicioase cu parmezan in loc de cascaval.

3

in loc de pasta de rosii puteti folosi o smantana grasa la pepararea sosului si puteti aroma cu busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu ton si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

anca_rm 1

07.10.2016, 09:47

ce bine ar fi sa fie zi de zi paste la masa , asa si Oana ca si Ana Maria . Tare bune paste ai facut

mihaelar63 1

07.10.2016, 10:52

Buuune !!!!

Adrian2016 1

07.10.2016, 10:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu Pastramă Haiducească