Mancarica scazuta de cartofi cu afumatura. Se serveste cu salata de varza murata sau muraturi asortate.
Se spala si se portioneaza scarita, se lasa la fiet pe foc potrivit in cantitate de apa de vreo 3 degete deasupra carnii si se spumuieste de cate ori este nevoie.
-ceapa se caleste separat intr-o tigaie si cartofii se taie in 4 daca sunt mai potriviti daca nu in 5/6 pe lung.
- cand este fiarta bine carnita se adauga cepa calita separat intr-o tigaie separata si cartofii taiati, foaia de dafin cimbru o crenguta daca va place mai aromata mancarica.
- se lasa la fiet toate ingredientele de mai sus mentionate pana fierbe cartoful, dupa care se adauga bulionul,sare,piper dupa gust si se lasa la scazut cat considerati ca este necesar.
Se adauga patrunjelul si mararul tocat marunt se acopera pret de cateva minute dupa care se lasa descoperit sa se raceasca mancarica.
Pofta buna!