Usor de executat si de efect la ocazii si nu numai...
Sunca de Praga si ardeiul gras le taiem fasii subtiri si lungi. Spalam ciupercile si le scurgem bine de apa.
Desfacem carnea taind-o circular in strat subtire, pentru a obtine o bucata suficient de lata incat sa o putem umple si rula.
Batem carnea usor cu ciocanul pentru snitele, condimentam cu sare si piper, apoi asezam pe sufrafata sa feliile de sunca, ardei gras, ciuperci si carnati ( unul afumat si unul proaspat ) . Turnam peste umplutura 3-4 linguri cu ou batut ( ne vom da seama in functie de cantitatea de umplutura si de cat de mare este fasia de carne ) , pentru a lega rulada la copt.
Rulam carnea cat mai strans ca pe o rulada si o legam cu snur din silicon sau cu o ata/ sfoara .
Aseazam rulada intr-o tava cu ulei si lasam la cuptor pana se rumeneste. Oprim focul,desfacem legaturile, lasam sa se raceasca , apoi o putem felia.
1
Este de preferat sa avem carne si cu strat de grasime, pentru ca rulada sa nu fie prea uscata .
2
De asemeni, pentru a obtine o rulada suculenta , neinnecacioasa, vom pune mai multe legume ( ciuperci si ardei gras )
3
Umplutura poate varia in functie de ce avem la indemana