Pentru acest week-end oscilam între savarine şi un Red velvet cake. Câştigătoare au ieşit savarinele, mai ales că am găsit o reţetă foarte simplă la Jamila, o reţetă cu care nu aveţi cum să daţi greş.
Nu au ieşit ele prea aspectuoase pentru că nu am forme speciale pentru savarine, aşa că
m-am descurcat cu ceea ce aveam la îndemână.
Am mai încercat o reţetă de savarine, dar aceasta cu aluatul dospit parcă mi s-a părut mai apropiată de savarinele pe care le mâncam în copilărie.
Am pregatit mai întâi savarinele pentru ca vor trebui sa si dospeasca.
Intr-un bol am pus faina.
Zaharul si drojdia le-am pus in laptele caldut si am amestecat pana s-au dizolvat.
Peste faina am pus laptele cu drojdia,uleiul si ouale.
Am omogenizat toate ingredientele ajutându-ma de o paleta deoarece va rezulta un aluat moale.
La final am adaugat sarea.
Am acoperit vasul cu o folie alimentara si l-am lasat la dospit într-un loc caldut pentru 30 de minute.
Intre timp am uns cu unt si tapetat cu faina formele.
Dupa cele 30 de minute,am pus aluatul în forme,ajutându-ma de 2 linguri.
Am umplut formele cam pe trei sferturi.
Le-am mai lasat sa dospeasca 15 minute.
Am încalzit cuptorul la 180 de grade,apoi am pus tava în cuptor.
Eu le-am lasat 30 de minute dar e bine sa verificati cu o scobitoare când sunt coapte.
Cât timp s-au copt am pregatit siropul.
Am pus sa fiarba apa cu zaharul,iar dupa ce am oprit focul am adaugat esenta de rom.
Am lasat siropul sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit si savarinele,am taiat câte un capacel,apoi le-am trecut prin sirop.
Nu trebuie sa exageram cu siropul altfel se vor înmuia prea tare.
Am mixat smântâna pentru frisca si la final am adaugat zaharul.
Sub fiecare capacel am ornat cu frisca.
Deasupra am pus putin gem de macese,pregatit dupa reteta de aici.