Savarine

de MonaMimi in Dulciuri, 2 Dec 2012 | 4778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri pesmet
  • un praf de sare
  • 3 esente de rom

umplut :250 ml frisca lichida

pt.sirop:

  • 400 ml apa
  • 150-200 g zahar

uns deasupra :jeleu, gem,dulceata

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Separam galbenusurile de albusuri .

galbenusurile cu 3 linguri de zahar le mixam pana obtinem o crema albicioasa,albusurile cu un praf de sare si cele 3 linguri de zahar le mixam bine.

Peste crema de galbenus punem pesmetul , albusurile si amestecam cu grija  pana la omogenizare.

Pregatim formele de savarine le ungem cu margarina si tapetam cu faina.

Punem compozitia in forme si dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute(facem testul cu scobitoarea).

Intre timp pregatim siropul apa cu zaharul, le punem pe foc pana dau in clocot, luam de pe foc si punem esenta.

Savarinele le scoatem calde din forma si le insiropam

Le punem pe un grilaj la scurs si racit.

Taiem capacele de savarina, umplem cu frisca mixata bine.

Punem capacelul peste care punem jeleu sau la alegere gem dulceata.

Dam la rece 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Savarine