Trebuie sa recunosc: nu credeam vreodata ca am sa fac eu acasa savarine, dar acum dupa ce am incercat si am vazut cat de simplu este nu pot decat sa fiu bucuroasa ca am incercat!
Pt. blat:
Pt. sirop:
Pt. decor:
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu putina sare pana au devenit consistente, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilat.
Cand zaharul s-a topit, am adaugat galbenusurile si am amestecat bine.
Apoi am pus pesmetul, praful de copt si faina si am omogenizat compozitia.
Am uns formele cu ulei si le-am tapetat cu faina. Am adaugat compozitia distribuita in mod egal in forme.
Am copt timp de 30 de minute la foc mic.
Intre timp am pregatit siropul din apa, zahar si esenta de vanilie. Apoi l-am racit.
Am scos savarinele din forme, le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am insiropat.
Am taiat partea de sus, insa nu de tot (se vede mai bine in poze).
Le-am umplut cu multa frisca, am pus capacul si deasupra dulceata de visine.
Super delicioase! Merita incercate!