Savarine

de kamy in Prajituri, 1 Iun 2011 | 4395 vizualizari

 

Pentru toti copiii...si nu numaiI La multi ani copiilor nostri,sa fie sanatosi si norocosi!!!Primele mele savarine le fac cadou lor in frunte cu Sabina...te iubeste mami si tati.Azi e si ziua unei prietene ,sa zic asa.La multi ani Dorina,sa-ti dea D-zeu sanatate si...tot ce-ti doresti.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr.faina
  • 2 oua
  • 250 ml.lapte
  • 2-3 ling.zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja de lamaie rasa
  • Sirop
  • apa+zahar+esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se cerne faina inrt-un castron,se face gaura la mijloc,se pun ouale intregi,drojdiuta peste,coaja de lamaie,putina sare pe margine...laptele se incalzeste putin cu zaharul.

Se amesteca la inceput cu o furculita incepand cu ouale,incorporand cate putina faina si lapte cate putin(ca la cozonac).Cand s-au incorporat cat de cat toate,se unge o mana cu ulei si se framanta.Trebuie sa rezulte un aluat ca de cozonac.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut se scoate din castron pe blatul uns cu ulei,se face un sul din aluat,si se taie bucati care sa fie jumate din formele pe care le avem(eu le-am facut in formele de briose,unse bine cu unt si pe fund un cerculet de hartie de copt)Se lasa iara la crescut pana isi dubleaza volumul dupa care se baga in cuptorul in prealabil incalzit.Eu am lasat 35 min.la foc mic,dar timpul depinde de cuptorul fiecareia.

Pana se racesc gogoselele,facem un sirop din zahar,apa si esenta de rom.

Razuim gogoselele deasupra(eu am folosit razatoarea)ca sa intre siropul mai bine.Le lasam in forme si turnam cate putin sirop rece pe fiecare.Cand e absorbit tot,mai adaugam.Din cand in cand tot in forme intoarcem gogoselele cu susul in jos ca sa se insiropeze bine si deasupra.

Le scoatem pe un platou,le taiem un capacel,la umplem cu frisca iar capacelul il putem unge cu gem(in cazul meu de prune)

Pofta maxima copilasi...si nu numai

TIPS-URI

1

aveti grija sa insiropati gogoselele ff bine...si cand taiati capacelele mai insiropati

2

fiind un aluat de o consistenta mai densa ,trage mult sirop

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda