chiar nu stiam cum sa o numesc:D
Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si praful de sare,apoi adaugam cate un galbenus si amestecam dupa fiecare in parte.
Adaugam pesmetul si faina in ploaie,amestecam, apoi punem compozitia intr-o tava(20 cm) unsa si tapetata cu pesmet,dupa care dam la cuptorul incins la 160° pana se rumeneste frumos.
Intre timp pregatim siropul:
punem zaharul sa se caramelizeze,iar cands-a topit tot punem apa si romul si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.
Batem frisca cu vanilia inainte de a umple savarinele,iar daca dulceata e prea groasa o subtiem putin.
Cand blatul si siropul sunt reci punem siropul peste direct in tava unde l-am copt apoi dam la frigider 30 de minute(pana absoarbe tot siropul),apoi scoatem si punem pe un platou,taiem blatul in 2 si punem frisca pe o parte,apoi punem putin dulceata,acoperim cu cealalta parte si terminam cu frisca si dulceata.
Lasam cateva ore la rece dupa care servim.
1
daca folositi esenta de rom puneti-o in sirop cand dati deoparte.