Sarmalutele mamei

de gaby_gabytza in Mancaruri de post, 10 Sep 2011 | 4394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g orez
  • 4 cepe
  • 2 linguri faina
  • ulei
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • patrunjel
  • 2 morcovi
  • 3 ardei capia
  • 2 linguri bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalutele mamei:

Punem orezul dupa ce il alegem si il spalam la fiert.Intre timp curatam ceapa si o calim putin in ulei,dupa care adaugam morcovul spalat si dat prin razatoare,faina,bulionul,ardei capia taiati marunt,cimbru,sarea si piperul dupa gust.Le calim putin impreuna si rasturnam peste orezul fiert si scurs de apa.Deasupra adaugam patrunjelul taiat marunt si amestecam.Oparim frunzele de varza si le stoarcem de apa dupa care incepem sa facem sarmalute.Punem in oala apa amestecata cu o lingura de bors cat sa cuprinda sarmalele ca sa iasa nu iasa dulci de la varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalutele mamei" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post in sos de ardei dulce