Sarmalute moldovenesti

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 29 Dec 2010 | 14545 vizualizari

 

Obligatorii pe masa de craciun mici si gustoase facute dupa o retzeta din zona moldovei.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne tocata amestec
  • 1 ciolan afumat
  • 1 kg ceapa
  • 1 cana orez
  • 1 borcan 400 g pasta tomate
  • 3 legaturi marar
  • sare
  • piper
  • 3 verze murate mari
  • 1/2 kg costita afumata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute moldovenesti:

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin.

Carnea de pe ciolan se scoate si se da prin masina de tocat.

orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore

Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie, se adauga 3-4 linguri de pasta de tomate, sare, piper, se mai amesteca 2-3 min. si se pune la racit.

Mararul se toaca fin.

Costita afumata se taie felii.

Intr-un castron mare se pune carnea tocata, carnea de la ciolan, orezul, ceapa calita rece, mararul si se amesteca bine, se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor

Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalutelor ( de preferintza f mici ). mie mi-au iesit 154 de sarmalute.

Apoi punem pe fundul unei cratite un strat de varza tocata cateva felii de costita si apoi un rand de sarmale, iar cateva felii de costita si un rand de sarmale pana se umple cratita. Deasupra se pune un strat de varza.

Se face un amestec din 3-4 linguri paste de tomate si apa si se toarna in cratita pana acopera varza.

Se pune cratita pe foc 90 de min la foc min agitand-o din cand in cand sa nu se prinda

Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 200 de grade C cel putin 3 ore dupa care sunt gata.

Se consuma cu zmantana, mamaliga si ardei iute daca va place

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj