Mâncare cu fasole verde și carne, gustoasă, pentru toată familia.
Se taie carnea de porc în bucăți potrivite și se rumeneste într-o cratiță în care am înfierbântat uleiul, se condimentează dupa gust, apoi se acoperă cu apă și se lasă să fiarbă cu capac, la foc domol. Apa nu se pune toată odată la început, ci se completează, pe parcurs, la nevoie (în total aprox 500 ml). Se gătește astfel cam 30 de minute, până când carnea e bine pătrunsă.
Între timp, se curăță, se spală și se toacă mărunt cele două cepe.
Când carnea este fiartă, se scoate pe o farfurie, iar în uleiul rămas se călesc cepele, până devin aurii apoi se adaugă înapoi carnea, se acoperă cu apă, ținând cont și de cantitatea de fasole ce urmează să o folosim, dar și de cât de mult sos dorim să obținem (aprox 700 ml) și se lasă să fiarbă. Când începe să fiarbă, se adaugă fasolea.
Cand fasolea s-a fiert, se pregătește sosul. Se adaugă în mâncare bulionul desfăcut în puțină (aprox 50 ml) apă. Se dizolvă și făina în puțină apă caldă (aprox 50 ml) și se toarnă în mâncare printr-o strecurătoare, pentru a evita eventualele cocoloașe. Se amestecă bine, se potrivește de sare, dacă mai trebuie. Se mai lasă să fiarbă cam 5 minute și se ia focul.
Porții: 10
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 60 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/mancare-cu-fasole-verde-si-carne.html