1.Am pus la calit ceapa,ardeiul tocat marunt si morcovul dat pe razatoarea mare,cu ulei de floarea soarelui (un pahar).Am pus putina sare si capac.Am lasat pana s-au inmuiat.
2.Am dezghetat ghebele,le-am clatit cu apa rece,le-am tocat,le-am stors si le-am pus peste legume.
3.Am adaugat apoi sosul de rosii,patrunjel,cimbru,sare,piper si am mestecat.Am mai lasat 10 min pe foc.Apoi am pus orezul,am mestecat si am stins focul.Am lasat compozitia la racit.Dupa ce s-a racit am pus 3 lg de malai.
4.Intr-o oala inalta am pus o crenguta de marar si cimbru pe fundu oalei si am acoperit cu frunze de vita-de -vie.Am inceput sa invart la sarmalute si le-am asezat frumos in oala.La sfarsit am pus putina sare,putin ulei de floarea soarelui si apa cat cuprinde.Am acoperit sarmalutele cu frunze de vita-de-vie.
5.Am pus oala la foc mic,aproape doua ore,pana s-au fiert.
6.Serviti calde cu ardei iute (sau smantana daca nu tineti post). :)
Pofta buna!!!!!
1
Am folosit malai care leaga compozitia,in loc de oua sau faina.