Descopera o reteta autentica pentru pilaful sarbesc, un fel de mancare traditional bogat in arome si texturi. Acest pilaf combina ingrediente simple si proaspete, precum orezul, legumele si, uneori, carnea, pentru a crea un fel de mancare reconfortant si hranitor. Savureaza gustul si aroma bucatelor traditionale sarbesti cu aceasta reteta de pilaf, perfecta pentru a aduce o nota internationala in meniul tau culinar
Aceasta mancarica ne aduce aminte tuturor de copilarie. Atat mama, cat si bunica o preparau destul de des pe timpul verii, cu legume proaspete. Rosiile aveau un gust deosebit, rezultatul fiind unul de exceptie.
Daca vrei sa pregatesti acest Pilaf sarbesc - Garnitura gustoasa cu legume, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: orez, ceapa, morcovi, dovlecei, ardei gras, patrunjel, condimente.
um se prepara Pilaf sarbesc - Garnitura gustoasa cu legume
Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei impreuna cu Mirodenia. Morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se adauga peste ceapa.
Dovlecelul se taie cubulete, iar areiul gras fasii. Le punem peste morcov si mai lasam inca doua, trei minute.
Adaugam si rosiile taiate cubulete.
Apoi orezul , 550 gr apa ( de trei ori cantitatea de orez ) si patrunjelul tocat. Potrivim de sare si adaugam piperul .Introducem la cuptor aproximativ 40 minute, timp in care mancarea va bine legata, omogena.
Se poate servi ca atare, alaturi de o salata de ardei copt sau ca si garnitura la friptura.
Incearca si reteta de Orez cu ciuperci si legume, o mancare foarte gustoasa sau Orez cu peste si creveti, o mancare pe placul iubitorilor fructelor de mare.
Iti recomandam si reteta de Orez cu spanac, o garnitura foarte gustoasa.