Este o reteta usor de facut si chiar gustoasa.Eu am preparat-o intr-o seara si am servit rosiile alaturi de piure de cartofi.Va urez pofta buna!!
Rosiilor le tai cotorul ,le scobesti cu o lingurita, le presori putina sare inauntru si le pui la scurs cu gura in jos.
Pastrezi miezul pentru umplutura.
Toci ceapa marunt si o calesti in putin ulei de masline.
Adaugi ciupercile(proaspete) tocate marunt, miezul de rosii, condimentezi cu sare ,piper, oregano, busuioc si lasi 15 minute la foc potrivit pe aragaz.
Adaugi apoi carnea tocata, orezul(fiert in prealabil si bine scurs) si lingurita de smintina.
Lasi la facut cam 20 de minute si amesteci continuu sa nu se prinda.
Lasi amestecul citeva minute la racorit apoi umpli cu o lingurita rosiile.
Le pui intr-o tava cu putina apa,lasi spatiu intre ele( sa nu se prinda).
Dai la cuptorul preincalzit timp de 30 minute.
Le servesti calde cu patrunjel tocat fin.(noi le-am servit alaturi de garnitura de piure de cartofi)
Pofta buna!!