Sarmalute in foi de vita

de epurasha2bb in Porc, 1 Iun 2010 | 6401 vizualizari

 

mi-a placut sfatul Anisoarei de a strecura si carnita de gaina in sarmalute si am executat varianta si e delicioasa!multumesc Anisoara!

 

INGREDIENTE

  • frunze mari proaspete de vita de vie
  • 300 g carne tocata se porc
  • 1/2 piept de gaina
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 3 linguri pasta de rosii
  • condimente
  • 1 ceascuta de orez
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Am tocat marunt ceapa rosie, am dat pe razatoarea mica morcovul si le-am calit in putin ulei, apoi am adaugat si carnea tocata amestec de porc cu piept de gaina si apoi am adaugat si orezul fiert separat dinainte in apa cu putina sare.Am amestecat si am adaugat si condimentele.

Frunzele de vita de vie le-am opratit in apa cu putina sare si o lingurita de otet.L-ema scos pe un blat d elemn si le-am taiat vinisoarele mai tari si groase d epe mijloc.Am pus cu lingura in mijlocul frunzei din amestecul de carne si apoi am rulat frumos sarmaluta.Fiindca nu am avt suficiente frunze mari am mai umplut si unh ardei dat pe jumatate cu codita cu tot si un tubulet de dovlecel scobit de miez pe interior cu unelata de scos cotorul marului.Le-am asezat in cratita si apoi am turnat o zeama facuta din apa, ulei, condimente si pasta de rosii.Am mai pus si un pic de frunze de ceapa verde deasupra si am dat la cuptor.Le0am lasat sa se rumeneasca bine ca asa imi plac mie cu invelisul usor crocant.Seservesc cu smantana sau simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bucataras Medi 1

01.06.2010, 14:52

epurasha si eu am facut zilele trecute cu amestec de vitel si piet de pui..............foarte bune............vorba lui Tavi.....dietetice.............

nadina73 1

01.06.2010, 16:29

super bune am zis ca o sa incerc si eu imi plce ideai 5 furcu

epurasha2bb 1

02.06.2010, 18:58

multumescfetelor, de vizita, furculite darmai alesde aprecierea voastra!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tochitura olteneasca