Cum sa nu-ti placa asa bunatate de sarmale ? :X
Si daca-s preparate si la multicooker, reusita este garantata ;)
Pentru servire :
Ceapa, ardeiul gras si morcovul se toaca marunt si se calesc in putin ulei pana devin aurii.
Adaugam 3-4 linguri cu bulion si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul.
Intrun vas incapator amestecam carnea cu o parte din ceapa calita ( cealalta parte o vom imprastia printre sarmalute , cand le asezam in vas ), orezul spalat si scurs de apa, sare, piper, cimbru, patrunjel si 4 oua.
Mai putem adauga putin bulion. Amestecam totul iar din carnea astfel preparata formam sarmalutele.
Sarmalutele se aseaza concentric in oala unsa cu o lingura de ulei si tapetata cu ceapa prajita si sos tomat.
Din restul de bulion, ceapa prajita si apa facem un sos pe care-l turnam peste sarmale, apoi completam cu apa pana acoperim bine sarmalele.
Tapetam cu felii de rosii, frunze de patrunjel, sare, cimbru si piper.
Potrivim multicookerul pe programul Stew pentru 1 ora si 30 minute, inchidem capacul si apasam butonul Start.
Cand se termina programul verificam daca sunt fierte si, daca este cazul, repornim aparatul pentru inca 20 minute.
Servim fierbinte, cu smantana sau iaurt gras.
1
Tehnica de impachetat sarmalele am deschis-o aici : http://www.bucataras.ro/galerie/sarmale-in-foi-de-vita-de-vie-39719-8810.html#site