Sărmăluțe în foi de viță

de Rita Ilies in Vita, 7 Ian 2014 | 3468 vizualizari

 

Cred că sunt puțini românii celor care nu le plac sarmalele. Străinii sunt încântați de ele. Și când mai pui că sunt fierte în frunze proaspete de viță și-ntr-o oală țapănă de lut, cu un vin roșu lângă ( eu îl prefer pe cel dulce ), și pită pufoasă de casă, succesul este asigurat. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • foi de viță
  • 300 g miez de pâine albă
  • 2-3 crenguțe de cimbru
  • 150 ml lapte
  • 250 ml vin roșu
  • 500 ml bulion
  • 700 g carne de vită
  • 300 g afumătură
  • 2 ouă
  • 1 ardei gras
  • 3-4 roșii medii
  • 3 foi de dafin
  • 1 ceapă
  • mărar
  • ulei
  • apă
  • sare
  • boia dulce
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluțe în foi de viță:

Se toacă cărnurile, se înmoaie pâinea în lapte iar ouăle se bat ca și pentru omletă. Într-o tigaie se rumenec ardeiul, ceapa și roșiile, apoi se lasă puțin la răcit.

Într-un castron încăpător, se amestecă bine carnea, pâinea, ouăle, boiaua dulce, împreună cu ceapa, ardeii și roșiile răcite. Se adaugă sarea, piperul și mărarul, după gust.

Rulăm sarmalele în foile de viță opărite în prealabil în apă cu sare.
În oala de lut așezăm foi de viță, după care bondoacele sarmale, în straturi. Între ele aruncăm crenguțele de cimbru proaspăt cules din grădină, foile de dafin, bucăți de afumătură și piper boabe, iar la final, le învelim cu alte câteva foi de viță.

Se-neacă toate în amestecul din vin roșu, bulion și puțină apă, cât să le acopere de-un deget, apoi le fierbem la foc moale vreo 3 ore.

Se servesc cu smântână groasă șă pâine de casă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluțe în foi de viță" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rita Ilies 1

07.01.2014, 22:54

Pfffffff, cât de bune au fost!

laura_n 1

09.01.2014, 09:35

ce te bat, mi-ai facut o pofta numai citind descrierea )

Rita Ilies 1

09.01.2014, 12:19

))))) Mno, mai încolo, când or fi frunze pe vie, te invit. ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vita