Sărmăluțe în foi de viță

de Rita Ilies in Vita, 7 Ian 2014 | 3707 vizualizari

 

Cred că sunt puțini românii celor care nu le plac sarmalele. Străinii sunt încântați de ele. Și când mai pui că sunt fierte în frunze proaspete de viță și-ntr-o oală țapănă de lut, cu un vin roșu lângă ( eu îl prefer pe cel dulce ), și pită pufoasă de casă, succesul este asigurat. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • foi de viță
  • 300 g miez de pâine albă
  • 2-3 crenguțe de cimbru
  • 150 ml lapte
  • 250 ml vin roșu
  • 500 ml bulion
  • 700 g carne de vită
  • 300 g afumătură
  • 2 ouă
  • 1 ardei gras
  • 3-4 roșii medii
  • 3 foi de dafin
  • 1 ceapă
  • mărar
  • ulei
  • apă
  • sare
  • boia dulce
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluțe în foi de viță:

Se toacă cărnurile, se înmoaie pâinea în lapte iar ouăle se bat ca și pentru omletă. Într-o tigaie se rumenec ardeiul, ceapa și roșiile, apoi se lasă puțin la răcit.

Într-un castron încăpător, se amestecă bine carnea, pâinea, ouăle, boiaua dulce, împreună cu ceapa, ardeii și roșiile răcite. Se adaugă sarea, piperul și mărarul, după gust.

Rulăm sarmalele în foile de viță opărite în prealabil în apă cu sare.
În oala de lut așezăm foi de viță, după care bondoacele sarmale, în straturi. Între ele aruncăm crenguțele de cimbru proaspăt cules din grădină, foile de dafin, bucăți de afumătură și piper boabe, iar la final, le învelim cu alte câteva foi de viță.

Se-neacă toate în amestecul din vin roșu, bulion și puțină apă, cât să le acopere de-un deget, apoi le fierbem la foc moale vreo 3 ore.

Se servesc cu smântână groasă șă pâine de casă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluțe în foi de viță" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rita Ilies 1

07.01.2014, 22:54

Pfffffff, cât de bune au fost!

laura_n 1

09.01.2014, 09:35

ce te bat, mi-ai facut o pofta numai citind descrierea )

Rita Ilies 1

09.01.2014, 12:19

))))) Mno, mai încolo, când or fi frunze pe vie, te invit. ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Burger cu carne de vita