daca primavara trecuta n-am mai apucat sa fac, acum nu am mai ratat ocazia si cu siguranta cat o sa tina stevia tot o sa mai fac :D
Spalam bine stevia, o oparim cateva secunde, dupa care o lasam sa se raceasca pana pregatim celelalte ingrediente.
Tocam ceapa, mararul si patrunjelul marunt, dam morcovii pe razatoare.
Pieptul de pui il dam prin masina de tocat carne.
Amestecam toate ingredientele, dupa care le condimentam dupa gust.
Dupa ce s-au racit frunzele de stevie, le indoim pe jumatate si taiem cu un cutit nervurile ( vezi foto), dupa care le umplem cu amestecul de carne tocata, le invelim cu grija sa nu rupem foaia.
Amestecam borsul cu 2 linguri de tocana de legume.
Punem sarmalutele intr-o oala, apoi le acoperim cu borsul amestecat cu tocanita de legume sau bulionul.
Punem la foc mediu cam 40 de minute, din cand in cand completam cu apa.
Servim cu smantana si mamaliguta calda.