...........am intrat un pic in gradina sa o ,,inspectez,, ca doar asta am voie si m-am minunat cata loboda crescuse dupa o saptamana de ploai si primul gand care mi-a trecut a fost sa fac ceva cu ea..........dar ce.......m-am gandit la niste sarmale invelite in frunza de loboda ,dar sa fie si fara carne,ca cei drept m-am saturat de atata carne si cum spuneam,loboda patrunjelul,mararul si ceapa verde le-am cules din belsug din gradina.........deci am economisit............dar ce atata vorba cand eu am atata treaba................
Tocam verdeata si o punem intr-un vas.
Curatam ceapa dupa care o inabusim in ulei cu un pahar de apa. Rosiile le-am spalat si taiat, dupa care le-am bagat la tigaie impreuna cu ceapa. Morcovul se va curata, spala si apoi il dam pe razatoarea mica, dupa care il adaugam peste verdeata, impreuna cu ceapa calita.
Separat spalam un pic orezul si apoi il lasam la umflat in apa calduta, dupa care il adaugam in vasul cu morcov. La final adauga faina alba ,faina de porumb, sare si piper dupa gust si amestecam pentru omogenizare. Lasam compozitia la rece ,timp in care pregatim frunzele de loboda.
Punem apa la fiert intr-o oala, iar cand a fiert bagam rand pe rand fruzele de loboda, dar cu grija si sa nu fie lasate prea mult la oparit pentru ca se rup. Se scot usor cu o paleta si se lasa la racit.
Apoi trecem la infasurat sarmalute, pe care le asezam intr-o oala in care am pus pe fund cateva frunze de vie (tot din gradina) si cateva crengute de leustean. Le punem la fiert acoperindu-le cu apa cat sa le cuprinda.
Timpul de fierbere este un pic mai scurt decat la cele cu carne.......eu am umplut si un ardei si trei rosii.....au fost super de bune.
Pofta buna!
1
frunzele de loboda sunt foarte fragede,asa ca atentie cand se vor opari!