Sarmalute cu orez si cartofi

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 7 Mar 2012 | 20848 vizualizari

 

Ador sarmalutele de post, fie ele cu orez, ciuperci, cartofi sau orice altceva decat carne :D

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • o ceapa
  • un morcov
  • 1 cartof
  • o cana de orez
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • crengi de cimbru
  • foi de dafin
  • boia dulce
  • tocana de legume
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu orez si cartofi:

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza taiem cotorul.

Intre timp taiem ceapa marunt, morcovul si cartoful il dam pe razatoarea mare.

Punem ceapa la calit, dupa care adaugam morcovul si cartoful, lasam putin sa se caleasca impreuna, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, apoi punem 2 - 3 linguri de tocana de legume sau bulion, dupa ce am luat de pe foc, adaugam orezul pe care l-am fiert putin.

Apoi trecem la infasurat sarmale.

Pe fundul oalei punem cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi sarmalutele, deasupra punem varza tocata marunt si cateva frunze de dafin, peste care punem ulei de masline ceva mai multisor, boia dulce si apa cat sa le acopere.

Le bagam la cuptor pentru cca 1.30 - 2 ore, la foc mic, vom adauga apa de cate ori este nevoie.

Se servesc cu mamaliguta calda sau cu paine prajita si ardei iute .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu orez si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi inabusiti