Sarmalute cu orez si cartofi

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 7 Mar 2012 | 20200 vizualizari

 

Ador sarmalutele de post, fie ele cu orez, ciuperci, cartofi sau orice altceva decat carne :D

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • o ceapa
  • un morcov
  • 1 cartof
  • o cana de orez
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • crengi de cimbru
  • foi de dafin
  • boia dulce
  • tocana de legume
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu orez si cartofi:

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza taiem cotorul.

Intre timp taiem ceapa marunt, morcovul si cartoful il dam pe razatoarea mare.

Punem ceapa la calit, dupa care adaugam morcovul si cartoful, lasam putin sa se caleasca impreuna, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, apoi punem 2 - 3 linguri de tocana de legume sau bulion, dupa ce am luat de pe foc, adaugam orezul pe care l-am fiert putin.

Apoi trecem la infasurat sarmale.

Pe fundul oalei punem cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi sarmalutele, deasupra punem varza tocata marunt si cateva frunze de dafin, peste care punem ulei de masline ceva mai multisor, boia dulce si apa cat sa le acopere.

Le bagam la cuptor pentru cca 1.30 - 2 ore, la foc mic, vom adauga apa de cate ori este nevoie.

Se servesc cu mamaliguta calda sau cu paine prajita si ardei iute .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu orez si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post- tocanita de soia cu piure