Sarmale in frunze de vita - reteta de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 27 Mar 2018 | 3412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • frunze de vita de vie ~ 50 bucati
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceasca orez
  • o mana de stafide
  • 500 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • boia dulce/ iute
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in frunze de vita - reteta de post:

Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei. Ciupercile se curata si se toaca marunt, adaugandu-se peste ceapa. Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica si stafidele. Orezul se spala in cateva ape reci si se lasa sa se scurga, adaugandu-se si el in compozitie. Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce sau iute dupa preferinta.
Se umplu foile de vita cu compozitia de mai sus.
Intr-o cratita destul de inalta, punem un rand de foi de vita, dupa care aranjam sarmalele in cerc. Incercati sa le lipiti una de alta, sa nu ramana locuri libere, in felul acesta nu se vor desface.
Dupa ce terminam aranjarea sarmalelor, punem un strat de foi de vita. Adaugam sosul de rosii si 2 cani de apa.
Le dam la cuptor pentru minim 2 ore.

 Sunt delicioase, chiar si fara carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in frunze de vita - reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post in oala de lut