Sarmale in foi de vita de vie si foi de hrean -fierte in vin

de mihaelar63 in , 6 Iul 2018 | 5299 vizualizari

 

 Imi plac sarmalele de primavara -vara. Adun  tot felul de frunze: de vita de vie, hrean sau chiar salata. Bineinteles ca am grija ca sa nu folosesc o carne foarte grasa. De aceasta data am folosit pentru condimentare noile condimente de la Delikat, 100% naturale.
   Prima data am mancat sarmale fierte in vin la zilele orasului Turda, anul trecut. Le-am gustat si nu reuseam sa identific de unde le provine savoarea deosebita. Am intrebat cheful ce insusi le servea si mi-a spus foarte vesel ca el nu are secrete. le impartaseste: foloseste vinul la fiert. Fierte in vin aceste sarmale au fost delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne : 70% vitel+ 30% porc
  • 4 cepe verzi
  • 200 gr orez
  • 200 ml rosii pasate
  • 100 gr slanina afumata
  • 100 ml ulei
  • 100 ml otet
  • 1 lingura condiment pentru sarmale de la Delikat
  • lingura rasa boia spaniola de la Delikat
  • 1 lingurita piper boabe vietnamez de la Delikat ( zdrobit in mojar )
  • 1 lingurita pasta de ardei iute macinat
  • 2 pahare vin alb demi-sec
  • 2 foi dafin
  • foi tinere de vita de vie
  • foi de hrean
  • marar verde
  • sare de Himalaya
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita de vie si foi de hrean -fierte in vin:

  1.  Pentru inceput, rupeti coditele la frunzele de vita de vie si de hrean.
  2. Se pune la clocotit o oala cu 1 l apa sarata in care  adugati otetul.
  3. Se opreste focul cand apa ajunge la punctul de fierbere.
  4. In aceasta apa cu otet se oparesc frunzele.
  5. Otetul adaugat la oparire da gust frunzelor si ajuta ca acestea sa devina mai elastice. Astfel acestea nu se rup in timp ce le impachetati.
  6. Ceapa se toaca marunt -eu am folosit robotul.
  7. Adaugati orezul si caliti pana acesta devine sticlos. Sarati.
  8. Trageti tigaia incapatoare de pe foc si adaugati pasta de ardei iute, 2 linguri de rosii pasate, boiaua dulce, condimentul pentru sarmale si piperul zdrobit.
  9. Amestecati totul impreuna cu carnea.
  10. Pentru fierbere /cocere folositi un vas de lut. Eu am folosit un vas grecesc de lut emailat denumit gastra.
  11. Se toaca marunt cateva frunze, marar verde si se asaza pe fundul vasului impreuna cu putin ulei.
  12. Impachetati mici sarmale ce se asaza in cerc in oala.
  13. Deasupra se aseaza felii de slaninuta, foi de dafin, restul de rosii pasate si vinul alb.
  14. Asezati capacul si dati vasul la cuptor timp de o ora si jumatate, intensitate medie  (180 grade C) .
  15. Serviti sarmalele calde, cu smantana si hrean razuit in otet.
  •              Sa aveti pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Otetul adaugat la oparire da gust frunzelor si ajuta ca acestea sa devina mai elastice. Astfel acestea nu se rup in timp ce le impachetati.

2

Sarmalele se pregatesc la foc nu prea mare.

3

Serviti un vin usor fructat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita de vie si foi de hrean -fierte in vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca