Sarmale in foi de vita de vie

de dakris in Mancaruri cu carne, 18 Mai 2012 | 9471 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 60 foi de vita de vie
  • 1 kg carne tocata
  • 1 ceasca orez
  • 2 cepe mari
  • 5 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • 1 ceasca bors
  • sare, condimente pt sarmale
  • optional:
  • 1 morcov,
  • marar verde
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita de vie:

Frunzele se spala bine si se oparesc intr-o solutie de apa cu bors (dupa gust).

Ceapa tocata si morcovul ras se calesc in ulei. Se adauga orezul spalat si cand incepe sa se lipeasca de tigaie se adauga 2 linguri bulion. Se mentine pe foc inca 2-3 min, apoi se lasa la racit.

Peste carnea tocata (pulpa, spata porc tocata in casa) se adauga compozitia cu ceapa calita, sare si condimente pt sarmale (Fuchs); se amesteca bine. Pe fiecare frunza se pune cate o lingura de carne, apoi se infasoara sarmalele si se aseaza in cratita (radial ori in cercuri concentrice, dupa preferinta). Dupa ce au fost asezate in cratita toate sarmalele, le acoperim  cu frunze si varsam o solutie din apa, bors si 3 linguri de pasta de tomate. Introducem in cuptorul preincalzit si lasam sa fiarba cca 90 min la foc mediu.

Se servesc cu smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la cuptor