Sarmale de post în vas de lut

de ionix in Mancaruri de post, 6 Mar 2010 | 6506 vizualizari

 

Finalul nu-l am pt ca sunt inca in cuptor :D

 

INGREDIENTE

 
  • O varza murata
  • 250 g orez
  • 3 linguri cu paste de tomate
  • 2 kg ceapa
  • 500 g ciuperci
  • 3 ardei grasi
  • 3 linguri cu ulei
  • 5 morcovi
  • 200 ml suc de rosii
  • O legatura cu marar
  • Cimbru
  • Sare, piper
  • 2 dovlecei mai mari
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post în vas de lut:

 

Varza murata se scoate si se baga in apa rece la desarat.

Oala de lut de umple cu apa rece, nu mai tin minte pt ce mi-a zis mama sa fac asta. :D

Ceapa se spala bine si se toaca cubulete.

Incingem uleiul si punem la calit ceapa.

Intre timp, curatam ardeii si morcovii.

Morcovii, dati pe razatoare, si ardeii, taiati cubulete, se pun peste ceapa la calit.

Separat, punem taiam  ciupercile cubulete si le punem, in apa rece, sa dea intr-un clocot.

Dupa ce ciupercile le-am dat intr-un clocot le punem peste legumele calite si mai lasam 2-3 minute.

Tigaia cu legumele calite o dam intr-o parte.

Orezul il spalam si il punem la oparit in 250 ml apa fierbinte, pana cand absoabe toata apa.

Dupa ce orezul s-a umflat il luam de pe foc si il amestecam cu pasta de tomate.

Amestecam orezul cu legumele calite si punem sare, piper si cimbru- dupa gust.

Mararul se toaca marunt si se amesteca cu restul compozitiei.

Din frunzele de varza facem sarmalutele impreuna cu compozitia.

Pe fundul oalei de lut taiati niste frunze de varza si apoi asezati sarmalele.

Printre randurile de sarmale puneti felii de dovlecel si marar.

Puneti apa peste sarmale, impreuna cu sosul de rosii, cat sa acopere pana la penultimul rand de sarmale.

Dati la cuptor, la foc rapid timp de 10 minute si apoi la foc mic, si lasati pana cand varza este usor de rupt cu furculita, eu le las cam 5-6 ore.

Se mananca cu ardei iuti si o mamaliga buna.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post în vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ANCA 1

07.03.2010, 14:37

bunute!! dar de ce mai fierbi ciupercutele daca le mai si calesti?..

ionix 1

07.03.2010, 18:03

Roxy, eu asa le fac cand mananc eu nu m-am luat dupa nimeni
madi, oricand

ionix 1

07.03.2010, 18:03

Anca, ciupercile n-au timp sa se caleasca ci doar sa-si ia gust legumele unele de la celelalte.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu ciuperci si soia