Sarmale de post

de luminita20_2006 in Mancaruri de post, 3 Apr 2011 | 8391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr orez
  • 400 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 legatura ceapa verde(mica)
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1  morcov
  • telina -1 felie mai groasa
  • ulei
  • sare, piper
  • condimet de post
  • foi vita
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Ciupercile se spala se toaca marunt.

Ceapa, patrunjelul, mararul, la fel. Morcovul si telina se dau prin razatoarea mica.

Intr-un vas se pune un pic de ulei la incins apoi se pun ciupercile. Se lasa pe foc pana scade apa lasata de ele.

Cand au scazut se aduga ceapa, se mai calesc un pic dupa care punem restul de legume si se aduga 400 ml apa. ( daca punem o cana de orez punem 2 de apa)

Cand da in clocot se condimenteaza, se pune orezul si se ia de pe foc.

Se lasa sa se umfle orezul.

Dupa ce e gata orezul se invart sarmalele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu orez de post