Sarmalele in frunze de stevie sunt foarte gustoase si mult mai usoare decat cele in frunze de varza murata.
Pentru sos:
pentru servit:
Pune uleiul intr-o craticioara si soteaza ceapa, apoi adauga morcovul ras si lasa putin la inmuiat. Pune apoi si ceapa verde si las-o pana se inmoaie.
Ia de pe foc si lasa putin la racit, apoi rastoarna totul peste carnea tocata.
Pune orezul spalat si condimenteaza cu sare si piper.
Amesteca totul si apoi. adauga sosul de rosii si patrunjelul verde. Omogenizeaza bine compozitia.
Spala frunzele de stevie si opareste-le in apa clocotita cu putin sare.
Lasa-le la scurs si la racit.
Taie cu grija cotoarele si apoi umple sarmalutele.
Asaza-le intr-un vas de ceramica.
Pentru sos, amesteca sosul de rosii cu borsul, apa, uleiul de masline, sare si piper dupa gust si toarna-l peste sarmalute.
Pune capacul si baga vasul in cuptor, la 190 de grade C, 40-50 de minute, pana ce carnea si orezul sunt fierte.
La final, presara deasupra mararul proaspat tocat si serveste sarmalutele cu iaurt grecesc sau smantana.