Sarmale cu varza acra si dulce

de Doinavar in Mancaruri cu carne, 19 Feb 2013 | 7480 vizualizari

 

Acestea sunt sarmalele preferate ale sotului meu. Si mie imi plac tare mult. Sunt si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce (700-800 g)
  • 1 varza acra (1-1,2 kg)
  • 1 kg carne de porc (tocata)
  • 300 g jambon afumat
  • 80 g orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 4 linguri ketchup
  • 350 ml bulion
  • 3-4 linguri ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • sare, piper, cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza acra si dulce:

Se curata morcovii si cepele, apoi se toaca marunt.  Eu le-am dat prin blender. (Pastrati o jumatate de morcov.) Puneti la calit in 3 linguri de ulei ceapa si morcovul tocat, adaugati dupa cateva minute ketchup si orezul spalat si scurs. Lasati sa se caleasca pana scade putin zeama si se umfla putin orezul. Adaugati verdeata tocata, apoi rasturnati totul intr-un castron, peste carnea tocata.

Adaugati sare, piper macinat, cimbru, omogenizati compozitia si incepeti sa infasurati sarmalute nu prea mari in foi de varza acra. Varza dulce se toaca marunt. Asezati pe fundul unei oale un pat de varza dulce tocata si sarmalutele radial, lasand in mijloc un loc gol, unde asezati bucata de jambon afumat. Intre sarmalute puneti feliute de morcov, foile de dafin si verdeata. Completati cu inca 2-3 straturi de sarmalute, apoi acoperiti totul cu restul de varza dulce tocata si felii de rosii.

Imprastiati deasupra boabele de piper, cateva crengute de marar si patrunjel, adaugati bulionul si apa pana cand acopera sarmalele. Puneti oala la fiert, la foc mic (puneti dedesubt o tabla mai groasa, ca pentru copt vinete, ca sa nu se prinda, daca nu aveti o oala speciala cu fund gros), cam o ora.

Scoateti sarmalutele fierbinti pe platou, putina zeama in care au fiert, decorati cu verdeata, rosii si morcovi din oala. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza acra si dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman