Sarmale cu urda in foi de dragavei

de katty in Mancaruri de legume, 29 Apr 2018 | 3606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr urda
  • 2 linguri orez
  • 1/2 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 foaie de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu urda in foi de dragavei:

Fierbem orezul spalat in putina apa cu sare, timp de 10-12 minute, apoi il scurgem si il lasam sa se raceasca.

Tocam ceapa fin, iar morcovul curatat il dam pe razatoarea mica.

In uleiul incins punem ceapa la calit, apoi, cand incepe sa se inmoaie, adaugam morcovul. Il lasam cateva minute, amestecand ocazional, apoi stingem focul si lasam sa se raceasca. Amestecam urda cu orezul, ceapa calita cu morcovul, sare, piper, cimbru.

Alegem foi de dragavei mai mari, pe care le spalam si le taiem partea groasa de la tija.

Punem la foc o cratita cu apa si putina sare si cand aceasta se infierbanta, fara a fierbe, punem pe rand 1-2 foi de dragavei, pe care le vom scoate imediat si le vom lasa sa se raceasca. Pe fiecare foaie de dragavei racita asezam cate o lingurita plina din compozitie si o rulam ca pe o sarma normala. Introducem capetele inauntru. Asezam sarmalele intr-un vas, punem foaia de dafin, pasta de rosii, sare, piper, putin cimbru si le acoperim  cu apa. Fierbem la foc mic 15-20 de minute. Daca pasta de rosii nu este acrisoara, putem adauga in loc de apa, bors clocotit separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu urda in foi de dragavei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de legume cu spanac