Sarmale cu pleurotus

de dantes in Mancaruri de post, 14 Mar 2017 | 6179 vizualizari

 

Sarmale de post

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 150 g orez
  • 1 ceapa
  • 50 ml ulei
  • 100 ml suc de rosi
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu pleurotus:

Se opareste varza in apa sarata, circa 3-5 minute si se desface in foi.

Ciupercile pleurotus se spala bine si se taie marunt. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, se adauga pasta de rosii, ciupercile taiate marunt, orezul. Se condimenteaza dupa gust si se amesteca bine.  

Se formeaza sarmalele si restul de varza se taie julien. Asezam intr-un vas de lut, un strat de varza taiata, apoi sarmalele si deasupra varza taiata marunt si rosii taiate feli. Se adauga sucul de rosii, cimbru si apa cat sa acopere sarmalele. Se introduc la cuptor circa o ora.

Se servesc cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

sarmale

2

pleurotus

3

post

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjolute vegetariene de post (falafel)