Sarmale cu orez si ciuperci

de La Ancuta in Mancaruri de post, 24 Mar 2011 | 16476 vizualizari

 

Nu mai mancasem de foarte multa vreme sarmale cu ciuperci. Si pentru ca tot suntem in post, iar varza acra mai avem destula, am hotarat ca ar fi cazul sa fac niste sarmale :).

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 2 cepe mari
  • 3 mrcovi
  • 700 g ciuperci
  • 1 cana orez
  • 250 ml suc de rosii
  • cimbru
  • marar
  • 2 frunze de dafin
  • sare, piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu orez si ciuperci:

Curatatm ceapa si o taiem marunt. O punem la inabusit in 3 linguri ulei de masline si 3 linguri apa. Dupa ce s-a inmuiat adaugam morcovii curatati si dati pe razatoarea cu ochiuri mari.

Cand s-au inmuiat adaugam ciupercile curatate si taiate bucatele. Lasam sa fiarba pana scade toata apa lasata de ciuperci.
Adaugam apoi orezul spalat bine in apa rece si amestecam. Turnam o cana cu apa si adaugam cimbru, sare si piper. Lasam sa fiarba pana scade apa (~10 minute). Dam de pe foc si lasam la racit.

Intre timp desfacem varza. Daca este prea acra o lasam 20 de minute in apa calduta. O varza o tocam iar cealalta o folosim la invelit sarmalele.

In oala in care vom fierbe sarmalele punem ulei si un strat de varza taiata marunt. Presaram putin cimbru si marar si punem o frunza de dafin.

Pentru sarmale punem cate o lingura de umplutura pe frunza de varza si impaturim. Asezam sarmalele in oala peste stratul de varza.
Deasupra punem restul de varza tocata, putin cimbru, marar si frunza de dafin. Turnam sucul de rosii si completam cu apa, cat sa acopere sarmalele.

Acoperim si punem sa fiarba la foc mic 45 de minute. Dam apoi oala la cuptor si mai lasam sa fiarba inca 45 de minute.

Se servesc calde, dar sunt foarte bune si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci in sos de rosii picant - de post