Sarmale cu ciuperci(de post)

de Pasiune pentru bucatarie in Mancaruri de post, 19 Noi 2010 | 7353 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 300 g ciuperci champignon
  • * 1 ceapa
  • * 1 morcov
  • * 1/2 ardei rosu
  • * 1 ceasca orez
  • * 1 varza murata
  • * 3 linguri pasta de tomate
  • * cimbru
  • * delikat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci(de post):

1. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei;se adauga morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt;se calesc 5 minute impreuna.

2. Ciupercile se toaca marunt si se calesc impreuna cu celelalte legume pana se inmoaie.
3. Se adauga orezul spalat si 1 ceasca de apa si 1 lingura pasta de tomate;

4. se lasa pe foc pana scade apa.Se condimenteaza dupa gust si se lasa la racit.


5. Se desfac foile de varza,iar cotoarele se toaca marunt si se pun intr-o oala,se presara cimbru si pasta de tomate desfacuta in putina apa.

6. Pe fiecare foaie de varza se pune cate o lingura din compozitie si se infasoara sarmalele;se aseaza in oala in forma de floare,se presara cimbru si putina pasta si se pune un alt strat de sarmale pana se termina compozitia.


7. Deasupra se toaca varza,se presara cimbru si se pune putina pasta de tomate

8. se umple oala cu apa si se fierb sarmalele intre 60-90 min la foc mediu.

9. Din aceasta compozitie nu ies foarte multe sarmale,cam 15,daca doriti dublati compozitia,eu am facut 2 feluri:P

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci sotate