1. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei;se adauga morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt;se calesc 5 minute impreuna.
2. Ciupercile se toaca marunt si se calesc impreuna cu celelalte legume pana se inmoaie.
3. Se adauga orezul spalat si 1 ceasca de apa si 1 lingura pasta de tomate;
4. se lasa pe foc pana scade apa.Se condimenteaza dupa gust si se lasa la racit.
5. Se desfac foile de varza,iar cotoarele se toaca marunt si se pun intr-o oala,se presara cimbru si pasta de tomate desfacuta in putina apa.
6. Pe fiecare foaie de varza se pune cate o lingura din compozitie si se infasoara sarmalele;se aseaza in oala in forma de floare,se presara cimbru si putina pasta si se pune un alt strat de sarmale pana se termina compozitia.
7. Deasupra se toaca varza,se presara cimbru si se pune putina pasta de tomate
8. se umple oala cu apa si se fierb sarmalele intre 60-90 min la foc mediu.
9. Din aceasta compozitie nu ies foarte multe sarmale,cam 15,daca doriti dublati compozitia,eu am facut 2 feluri:P