Sarmale cu ciuperci și nucă

de Panacris in Mancaruri de post, 21 Apr 2013 | 14897 vizualizari

 

O altă variantă de sarmale de post!

 

INGREDIENTE

  • varză murată cca. 2000 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ciuperci pleutorus cca. 500 g,
  • morcov 1 bucată,
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • miez de nucă cca. 200 g,
  • orez cca. 100 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • cimbru,
  • mărar uscat,
  • boia de ardei dulce,
  • bulion,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci și nucă:

Se curăță ceapa, ciupercile, morcovii, mărarul, se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei și apă. Se adaugă orezul curățat și miezul de nucă măcinat, se asezonează de sare piper și boia, apoi se lasă la răcit.

Între timp se pregătesc foile de varză. Se pregătesc sarmalele, se umplu cu umplutura de mai sus, se împachetează, apoi se așează în ceaun, se asezonează cu sare, boia,  cimbru și mărar uscat, Se adaugă apă cât să acopere sarmalele, se pun la foc, pentru cca. 50 de  minute. Spre finalul fierberii se adaugă, bulionul, lăsându-se la fiert cca. 10 minte până se îmbină gusturile.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci și nucă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci de post