MOD DE PREPARARE:
Se pune la fiert o oala cu apa pentru a opari varza.
Se scobeste varza si i se scoate cotorul din mijloc.
Cand apa da in clocot se pune putina sare in apa si se baga varza se lasa cateva minute sa fiarba si cu o furculita scoatem pe o farfurie frunzele oparite.
Lasam putin sa se raceasca frunzele dupa care le taiem pe jumate, depinde cat de mari sunt .
Intr-o cratita punem 150 ml ulei sa se incalzeasca si punem ceapa taiata marunt sa se caleasca.Cand ceapa prinde o culoare aurie tragem cratita de pe foc si adaugam boiaua,orezul,carnea tocata,pasta de rosii,vegeta ,sare si piper.
Luam cate o bucata de varza si ne apucam a infasa sarmalutele.
Intr-o oala punem pe fund cimbru,marar si cotoare ce ne-au ramas de la varza.
Aranjam un rand de sarmale si un rand de ciolan afumat taiat felii subtiri si continuam pana terminam de aranjat toate sarmalele.Taiem varza ce ne-a ramas marunt si o punem deasupra sarmalelor.Intr-un vas amestecam apa cu pasta de rosii si sare si o turnam deasupra sarmalelor.Taiem o rosie si o punem deasupra.Punem oala la fiert la foc mic aproximativ 1 ora jumate.
POFTA BUNA!!!