Sarbatori Fericite si un An Nou exact asa cum va doriti!!!
Desfaceti frunzele de varza una cate una taiati fiecare frunza pe jumatate, daca este prea mare si indepartati cotorul.
Tocati ceapa si morcovul marunt si caliti-le in putin ulei impreuna cu orezul.
Amestecati carnea cu oul, ceapa calita cu orez-ul, felia de paine si un praf de sare si piper (aveti grija insa sa nu puneti sare prea multa deoarece varza acra este sarata)
Puneti cate o linguta din amestecul de carne peste o frunza de varza si infasurati sarmalele strans apoi impingeti capetele usor cu un deget avand grija sa nu se rupa.
Tocati resturile de varza pe care nu le-ati folosit la infasurat presarati jumatate pe fundul vasului unde veti gati sarmalele, apoi puneti sucul de rosii si bacon-ul taiat fasii.
Asezati usor sarmalele peste bacon.Turnati apa cat sa acopere sarmalele asezati foile de dafin printre ele apoi presarati boabele de piper si restul de varza tocata.Acoperiti vasul cu un capac si lasati pe foc mic pentru 1 ora sau pana se fierbe varza.Serviti cu mamaliguta si un ardei iute daca aveti.
POFTA BUNA