Sarmale

de madi_marin in Porc, 13 Ian 2012 | 4908 vizualizari

 

Mă declar fan inrăit al sărmăluţelor. Pe viaţă. Nu am nevoie de o sărbătoare sau un eveniment special ca să le împăturesc cu răbdare şi aroma lor inconfundabilă şi delicioasă să-mi umple casa şi sufletul. Aşa că invit pe toţi cei cărora le plac....să le guste. Promit ca fac şi mămăligă!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocată amestec vita+porc(sau altă combinaţie după preferinţă)
  • 2 kg varză acră cu foi subţirele
  • 1 căniţă de orez
  • 1 ceapă mare
  • cimbru uscat
  • mărar uscat
  • suc de roşii
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Ceapa se toacă mărunţel şi se pune peste carne. Se mai adaugă sare,piper, cimbru şi mărar şi orezul spălat şi bine scurs. Se omogenizează bine compoziţia şi se lasă la odihnit .

Varza se desface în foi cărăra li se taie cotoarele. Se taie la mărimea potrivită şi eventual se spală daca sunt prea sărate sau prea acre. Se împăturesc sărmăluţe care se pun în cratită pe un pat de varză tăiată fideluţă. Când sunt toate terminate, se presară deasupra cimbru şi mărar, apoi se mai pune un strat de varză tocată, se acoperă cu apă şi se pun la cuptorul încins, la foc mic să se fiarbă. Se mai pune apă din când în când dacă e nevoie.

Când sunt gata, se adaugă sucul de roşii şi se mai lasă la cuptor cam 30 de minute.

Sunt mult mai bune a doua zi servite cu mămăligă şi ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

jolygina 1

16.01.2012, 11:15

da da gustoase

madi_marin 1

16.01.2012, 18:31

jolygina...ma bucur ca iti plac...

ionicaw 1

28.12.2012, 22:14

La mulţi ani Bucătăraş abea astept sa pun in aplicare aceasta reteta(o pun in favorit).

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman