Sarlota Vlad

de CookieMonster in Prajituri, 31 Mar 2013 | 6502 vizualizari

 

Sotul meu si-a dorit o prajitura doar a lui, asa ca...

 

INGREDIENTE

Mousse de banane:

  • 3 banane mari
  • 250 ml de frisca
  • 50 g zahar
  • 50 g margarina
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1- 2 lingurite zeama lamaie
  • 1 plic de gelatina

Crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata menaj
  • 3 oua
  • 100 ml smantana dulce
  • 100 ml cafea neindulcita
  • 1 plic de gelatina
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota Vlad:

Mousse de banane

1.  Gelatina se pune la hidratat 10 minute in 100 ml de apa rece

2.  Galbenusurile, zaharul si margarina se pun intr-un vas cu fund dublu, la foc moderat. Amestecam din cand in cand cu o lingura din lemn ca sa nu se prinda. Compozitia este gata cand trecem cu lingura si ramane urma. Luam de pe foc.

3. Incalzim putin gelatina si o adugam compozitiei rezultate.

4. Curatam 2 banane, le pasam si le stropim cu putina zeama de lamaie. Se incorporeaza in crema de ou impreuna cu frisca ( eu am folosit frisca la tub).

Tava de tort cu pereti detasabili se captuseste cu folie alimentara. Banana ramasa se curata, se taie felii subtiri si se tapeteaza fundul tavii. Adaugam mousse-ul si dam la frigider 2 ore.

Crema de ciocolata

1. Ciocolata se taie bucati si impreuna cu 3 linguri de smantana se pune la topit, la foc mare, in bain - marie.

2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare si, separat batem smantana pana devine frisca.

3. Gelatina se inmoaie in 100 ml de cafea rece timp de 10 minute dupa care o incalzim putin la foc mic.

4. Incorporati in ciocolata un galbenus, albusurile spuma, gelatina dizolvata in cafea si, la sfarsit, frisca Amestecati usor.

Ciocolata se pune peste mousse-ul de banane si se lasa la frigider minim 4 ore.

 Se orneaza cu mix de fructe rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota Vlad" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

CookieMonster 1

01.04.2013, 10:23

Sotul meu este un alintat, asa ca franjiturica este ca el dulce si buna

Panacris 1

01.04.2013, 14:50

diana_k 1

08.04.2013, 16:38

superrrrr

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert sarlota regala exotica