Am citit undeva pe site, un bucataras care zicea ca e tipic spaniola, dar nu e asa, in wikipedia este scris originea, aceasta fiind de fapt o leguma din tarile arabe, care ulterior a devenit consumata in regiunea mediteraneana; intr-adevar e o leguma foarte benefica, continand fibre si proteine, in acelasi timp foarte saraca in calorii ( ptr cei care tin regim).
Eu am invatat de la soacra mea reteta, dar am modificat-o putin, adaugand sos de rosii, aceasta mai e indicata si ca mancare de post.
Lintea se fierbe foarte usor si repede, deci, intai fierbem lintea cu putina sare ptr 15 min, dupa care strecuram de toata apa, si punem la fiert in alta apa calda impreuna cu ceapa tocata, sosul de rosii, dafinul, sare, oregon si uleiul.
Lasam la fiert incet pana cand ceapa e deja fiarta, cca 20 min....inainte cu 5 minute de a lua de pe foc, adaugam si otetul.
Daca e nevoie, mai adaugam apa, supa de linte trebuie sa fie groasa dar nu ca fasolea, sa aiba si zeama dar nu asa multa ca o supa de legume spre exemplu. lasati mai multa apa, ptr ca atunci cand se va raci, se va mai ingrosa.
Se mananca cu o bucatica de feta langa si cu o ceapa verde.
Piperul se adauga la urma, cand am luat-o de pe foc, sau fiecare in farfurie.
1
Piperul se adauga intotdeauna la urma, dupa ce luam mancarea de pe foc, ptr ca altfel isi pierde din valoare si gust!
2
Putem adauga si un morcov taiat rondele.