Saratele fragede

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2017 | 12167 vizualizari

 

Daca tot au avut succes saratelele mele la musafiri, am zis hai sa le postez. Reteta este facuta rapid cu ce am avut prin casa.  

 

INGREDIENTE

  • 200 grame untura de porc
  • 150 smantana
  • 20 grame drojdie proaspata
  • o lingurita rasa zahar
  • 150-200 grame branza de oi ,puteti pune si branza de burduf
  • boia de ardei dulce pentru presarat deasupra (optional)
  • seminte chimen dupa gust
  • un ou pentru uns
  • faina cat cuprinde cam 600 g mi-a luat mie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele fragede:

Se amesteca drojdia cu zaharul pana devine lichida.

Intr-un vas, se pune untura, smantana, drojdia si branza de oi, se amesteca, apoi treptat se adauga faina, pana devine un aluat ferm. Se acopera si se lasa 20-30 minute sa se odihneasca.

Se intinde o foaie patrata, apoi se taie cu o rola speciala fasii, se ung cu ou batut si se presara cu boia de ardei dulce si cu chimen. Se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor care este prealabil incalzit la 150 grade C. Se coc 15-20 minute in functie de cuptor, pana saratelele devin usor aramii. Se scot din cuptor si se las la racit. Bune sunt incepand de a 2-a zi pana se termina :)

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in functie de cat de multa branza puneti, aveti in vedere cat de sarata este

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (28)

stefy_a 1

06.01.2017, 15:41

bune...oriunde...oricand...

simona72 1

07.01.2017, 09:53

Tare bune!!

navidad_2017 1

31.12.2017, 02:41

Aproape 1 an dupa postare (si visat la ele...), le-am facut si noi astazi si anume dupa reteta originala, cu untura (ffff greu de gasit la noi!) si un amestec de cascaval de oaie si parmezan... Am zis ca "uite ce spornice sunt", in timp ce le faceam... in 2 - 3 ore am reusit "sa gustam" aproape 1/2 din ele, desi sunt prevazute ptr petrecerea de maine seara! Exceptionale! Multumim ptr reteta !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu telemea si seminte de chimen