Ceva de rontait refuzati? Eu cred ca nu, la cat sunt de fragede si bune..
Intr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul. Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul. Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe rand. Framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si foarte usor de modelat.
Presaram faina pe masa de lucru, rupem aluat cate o bucata mica, intindem o foaie potrivit de groasa. Cu o forma de fursecuri decupam saratelele, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul aluatului.
Intr-un paharel amestecam susan, mac si chimen. Oul il batem spuma si cu un penson ungem saratelele. Le presaram cu mixul pregatit in paharel, apoi le introducem in cupotrul incins. Reglam o temperatura potrivita si lasam sa se rumeneasca usor saratele.
Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se racoreasca. Le pastram intr-un bol, pe care il acoperim cu folie alimentara. Din aceasta compozitie ies 3 tavi mari cu saratele.
Sa aveti pofta la rontait!