O prajitura moale, buna si perfecta pt cei mici, dar si pt cei mari...:) Am preparat-o de Craciun, dar nu am apucat s-o postez decat acum.
Pt foi:
Pt crema:
Foile:
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Faina, praful de copt, cacaoa si grisul, se adauga pe rand la crema de galbenusuri. Se adauga apoi laptele, uleiul si mierea....Se bat albusurile spuma si se toarna peste compozitia de mai sus. Se coc doua foi in tava 30x34 cm, la 165 grade C, pentru aproximtiv 15 minute. Lasati foile sa se raceasca in tava, apoi desprindeti-le cu grija.
Crema:
Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte, mierea si vanilia.
Gelatina se dizolva in restul de lapte, pe foc foarte mic si se toarna peste laptele condensat.
Frisca se bate tare si se amesteca in compozitie.
Crema rezultata se da la frigider pt 2-3 ore, apoi se umplu foile cu ea.
Prajitura se pastreaza la frigider.