Saramura de peste cu mamaliguta

de Merisor in Peste, 13 Aug 2012 | 5882 vizualizari

 

Eu cand am pofta de saramura ma apuc si fac indiferent de pestele pe care il am la indemana. De data aceasta am avut file de macrou.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg file de macrou(12 bucati)
  • 2 foi dafin
  • 250 mL apa
  • piper
  • boia de ardei iute
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare
  • 1/2 lingurita otet de mere
  • patrunjel tocat
  • marar tocat
  • mamaliguta din 300g malai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste cu mamaliguta:

Am spalat pestele l-am lasat la scurs, pe urma l-am pudrat cu sare si l-am lasat la odihnit 10 minute.

Intre timp am pus si de mamaliguta. Cred ca nu e cazul sa pun si reteta la mamaliguta, eu am facut din 300 g malai.

Pentru saramura am pus apa cu putina vegeta si frunzele de dafin la fiert pana la primul clocot, apoi ridicat de pe foc, am pus patrunjelul si mararul tocate si am acoperit. Usturoiul l-am curatat, l-am spalat si l-am zdrobit bine cu sare, apoi am frecat cu uleiul de masline. Am pus piperul macinat si boiaua de ardei( de obicei pun ardei iute tocat, dar nu am avut si de aceea am recurs la boiaua de ardei), apoi am adaugat fiertura putin calduta.

Pestele cald se introduce in saramura, dar eu l-am lasat separat sa puna fiecare cata saramura doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

Merisor 1

19.08.2012, 21:35

multzu, Claudia

Bunica 1

20.08.2012, 13:30

Merisor 1

20.08.2012, 13:41

Bunica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de stiuca