Saramura de peste

de Brindusa in Peste, 4 Iul 2010 | 9335 vizualizari

 

De cateva zile sunt in vacanta prelungita la tara (unde am mari probleme cu netul!), pe undeva pe langa Dunare. Nu puteam sa scap ocazia unui pestic proaspat pescuit. De data asta, pe langa niste salai mici prajiti de mine, sotul meu a pregatit si saramura de somn.

 

INGREDIENTE

  • • 4 bucati de somn facut la gratar
  • • 5 ardei iuti taiati in felii (sau mai multi, in functie de cat de iuti sunt)
  • • 3 rosii tocate marunt (eu am avut ceva suc de rosii, ca tot era pregatit pentru conservat)
  • • 300 ml apa cu sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Apa se fierbe un clocot, impreuna cu sarea, ca aceasta sa se dizolve. Pune ardeii in apa, apoi rosiile si lasa sa se racoreasca putin. Pune pestele in saramura si lasa-l minim 15 minuteinainte de a-l devora cu niste mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Ina 1

05.07.2010, 06:02

frumos arata!

mena29 1

05.07.2010, 16:45

Vacanta placuta in continuare. Pestele e asa ca de ziua Americii nu?Arata foarte bine

Bucataras Medi 1

07.07.2010, 19:25

ce bunaciune Brandusa.....ma ling pe degete de pofta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macrou prajit cu mamaliga si piper ( mujdei de usturoi)