Saramura de peste

de iry-gabriela in Crap / Caras, 7 Mai 2012 | 8668 vizualizari

 

....aceasta saramura am descoperit-o undeva intr-o zona de munte,la Agasi,unde am avut ocazia sa merg si sa petrec un sfarsit de saptamana superb,langa persoane care imi sunt dragi.

 

INGREDIENTE

  • un crap oglinda si cateva bucati de caras.
  • iar pentru saramura avem nevoie de:
  • sare,
  • busuioc,
  • cimbru,
  • leustean,
  • rosii,
  • ardei iute,
  • lamaie.
  • ulei pentru stropit bucatile de peste.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Cantitatea de ingrendiente o stabileste fiecare in functie de preferinta.    

Pentru inceput punem la foc saramura astfel: rosiile le spalam si le taiem felii. Lamaia o spalam si o taiem in 4. Busuiocul, leusteanul si cimbrul vor fi spalate si adaugate intregi si ele alaturi de celelalte, impreuna cu sare. Spre finalul  fierberii saramurii se adauga ardei iute .   

Separat se pregateste pestele. Se curata, se spala si apoi se cresteaza din loc in loc, dupa care se unge pe deasupra cu ulei si se prajeste pe gratar.  Dupa ce s-a rumenit se aseaza intr-un vas, peste care se adauga zeama de saramura strecurata.

Se serveste cald imediat dupa preparare.  

O pofta buna la saramura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

iry-gabriela 1

15.05.2012, 09:34

da multumesc mult si ma bucur mult ca am revenit pentru ca aici ma simt ca intr-o oaza de liniste si de relaxare !te pup diaconta

diaconta 1

15.05.2012, 09:41

e bine atunci

cretzolina 1

11.06.2012, 21:59

deci saramura de crap la gratar e cea mai buna posibila..absolut delicioasa!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramură de caras