Saramura de pastrav - cu busuioc si legume coapte

de mihaelar63 in Pastrav, 19 Aug 2017 | 6221 vizualizari

 

 Pai de la cine sa inveti sa prepari saramura cu peste, daca nu de la Bucatarasi de pe malul Dunarii ? M-am indragostit de saramura de peste urmarind retetele postate de Ina :https://www.bucataras.ro/retete/saramura-de-caras-7719.html, Dya https://www.bucataras.ro/retete/saramura-de-biban-67714.html sau Vero-Closca https://www.bucataras.ro/retete/saramura-de-salau-9060.html. Le multumesc pentru aceste retete sanatoase si gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi [1 kg]
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 2 rosii
  • 1 ardei rosu
  • 2 lamai
  • 2 cepe
  • 2 foi dafin
  • 2 lingurite ardei jalpaneo rondele [ murat ]
  • 2 linguri otet cu gust de tarhon
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita rasa cimbrisor uscat
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • 1.5 l apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pastrav - cu busuioc si legume coapte:

  1.  Pastravul frumos curatat si spalat se tamponeaza de excesul de lichid. Sarati.
  2. Prajiti pastravul in tigaia teflonata pe ambele parti pana devine usor auriu.
  3. Coaceti ardeiul si rosiile.
  4. Dupa coacere, legumele se curata de pielite si se toaca marunt.
  5. Curatati ceapa si usturoiul. Tocati-le marunt.
  6. Taiati lamaile in jumatai de rondele.
  7. Spalati si tocati verdeata.
  8. Intr-o oala puneti la fiert 1.5 l apa.
  9. Adaugati in apa clocotinda sare, piper, foi dafin, legumele tocate, ceapa, ardeiul iute, usturoiul, cimbrisorul si otetul de tarhon.
  10. La sfarsit, adaugati busuiocul si patrunjelul tocate.
  11. Trageti zeama de pe foc si gustati.
  12. Daca mai este nevoie, dregeti gustul cu sare, piper sau acriti daca este nevoie.
  13. Asezati pestele intr-un platou adanc si turnati saramura deasupra.
  14. Saramura de peste se serveste cu mamaliguta calda.

                                 Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Ideal ar fi ca pestele sa se prajeasca pe pat de sare .

2

Saramura de peste se serveste cu mamaliguta calda .

3

Langa saramura merge bine un phar de vin .

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pastrav - cu busuioc si legume coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rahela Velicu 1

26.11.2017, 08:58

tina58 1

26.11.2017, 12:48

Eu stiu ca saramura se face cu pestele fript pe gratar nu prajit in tigaie.

mihaelar63 1

26.11.2017, 13:34

Citind cu atentie , este specificat: ,,
Ideal ar fi ca pestele sa se prajeasca pe pat de sare"- . Denumirea de saramura vine de la prajirea pe pat de sare , fie pe gratar sau pe alte suprafete / vase . Ne adaptam conditiilor de locatie si de necesitati . Este indicat evitarea consumului excesiv de sare . . Unele persoane au capacitate de adaptare - altele nu )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Păstrăv cu legume la cuptor